O abordare inovatoare asupra

hrănirii la găleată a vițeilor

În 2005 Holm&Laue a revoluţionat hrănirea la găleată a viţeilor cu invenţia MilkTaxi-ului. De atunci, căratul găleţilor a devenit un lucru de domeniul trecutului, fiecare viţel primind acum o cantitatea optimă de amestec dizolvat la temperatură corectă.

Astăzi, opţiuni folositoare ca şi propulsia electricăpompa de dozare telecomandată de la distanţăpasteurizarea si răcireaîncălzirea cu apă caldă, sonda de administrare medicaţie la vaci “drenching”, fac din MilkTaxi o unealtă indispensabilă din fermele moderne de vaci de lapte.

Ultima generaţie de MilkTaxi revoluţionează hrănirea la găleată din nou.

MilkTaxi permite acum hrănirea şi înţărcarea în funcţie de vârstă, ceea ce înainte era posibil doar cu automatele de alăptare. Recunoaşte fiecare cuşetă şi calculează cantitatea actuală corectă de lapte pentru următoarea masă, iar în timpul preparării produce treptat amestecul corect, inclusiv îmbunătăţirea laptelui integral. Greşelile şi neglijenţele nu mai sunt o problemă. Toate datele de alăptare sunt stocate permanent şi accesate prin intermediul unei tablete sau a unui computer la orice oră. Ca rezultat, erorile în procesul de hrănire pot fi localizate şi corectate imediat.

Rulează videoul
Rulează videoul

Pregătire ușoară

dot5 1

Agitator puternic montat pe fundul vasului

Agitatorul de 250W dizolvă complet orice înlocuitor de lapte în câteva secunde, fără a forma cocoloaşe. Agitatorul este folosit şi pe durata procesului de încălzire, pornind scurt la intervale regulate, în funcţie de cantitatea de lapte. Având în vedere că agitatorul este amplasat pe fundul vasului, este asigurat în acest fel maximul de siguranţă operaţională.

dot6

Încalzirea ușoară

MilkTaxi-ul operează cu o rezistenţă de încălzire tip membrană, desfăşurată pe toată suprafaţa fundului vasului. Spre deosebire de rezistenţele clasice tip spirală, încălzirea nu se face pe zone ci uniform pe toată suprafaţa, prevenind arderea accidentală a laptelui. În acest fel laptele este încălzit rapid şi calitatea acestuia nu are de suferit. Afişajul aparatului vă ţine la curent în permanenţă cu temperatura laptelui din vas.

time control

Agitator puternic montat pe fundul vasului

Agitatorul de 250W dizolvă complet orice înlocuitor de lapte în câteva secunde, fără a forma cocoloaşe. Agitatorul este folosit şi pe durata procesului de încălzire, pornind scurt la intervale regulate, în funcţie de cantitatea de lapte. Având în vedere că agitatorul este amplasat pe fundul vasului, este asigurat în acest fel maximul de siguranţă operaţională.

Smart MIX

mix calculator

Calculator de amestec pentru înlocuitorul de lapte

De acum înainte trebuie să setezi concentraţia înlocuitorului de lapte dorită (procentul conţinutului de substanţă uscată) şi dimensiunea cupei de dozare doar o singură dată. Apoi umple MilkTaxi-ul până la cantitatea dorită pentru furajare, iar funcţia Smart Mix calculează automat cantitatea de înlocuitor necesară. Până şi solubilitatea înlocuitorului este luată în calcul, ex: 20 kg înlocuitor dizolvat în 100l apă (114l total) e mai puţin decât 120l lapte integral. MilkTaxi-ul corectează automat aceste erori.

milk fortzfzing icon

Îmbunătățirea laptelui integral cu înlocuitor de lapte

Şi dacă doreşti să amesteci laptele integral cu înlocuitorul de lapte împreună? Dacă laptele tău integral are un conţinut de substanţă uscată de 12,3%, dar ai nevoie de un procent al amestecului total de 13,5% ? In acest caz funcţia Smart Mix detectează cât lapte integral a fost turnat în vas şi determină câtă apă şi cât înlocuitor lapte mai trebuie adăugate pentru a obţine cantitatea necesară de lapte la concentraţia dorită.

fill level icon 1

Indicator precis de umplere

MilkTaxi-ul detectează automat cât lapte sau câtă apă este deja în vas şi afişează în timp real nivelul de umplere pe ecran. Acest lucru este realizat cu ajutorul unor celule tensiometrice amplasate dedesuptul vasului.

Hrănire mai ușoară

dot4 1

Dozare ușoară

Cu 9 cantităţi de dozare programabile, poţi doza aproape orice cantitate de hrană, fără picurarea enervantă. Mai mult decât atât, braţul este ergonomic şi uşor. Datorită bateriei integrate, nu ai nevoie de o sursă de curent pentru a hrăni viţeii. Prin urmare, dacă sunt folosite cuşetele individuale pentru viţei, eşti complet liber să-ţi alegi orice locaţie pt. furajare şi poţi de asemenea să furajezi şi în alte locaţii.

dot2 1

Operare telecomandă

Cu telecomanda pe braţul de dozare poţi hrăni foarte uşor şi convenabil la o distanţă de până la 10m de MilkTaxi fără a fi nevoie de vre-un cablu. Bineînţeles, cantităţile individuale pot fi selectate tot de pe braţul de dozare.

statistics icon

Statistici

În meniul MilkTaxi-ului, poţi monitoriza cei mai importanţi paşi de lucru, folosind o funcţie specială de statistică. Fiecare ciclu de pasteurizare, fiecare furajare şi fiecare spălare este înregistrată. O caracteristică de calendar afişează informaţiile intr-un format săptămânal, permiţând prin urmare monitorizarea optimă a proceselor si a fluxurilor de lucru din ferma ta.

Smart ID

rf icon

Identificare cu radio-frecvenţă a cuşetelor cu viţei

Cu 9 cantităţi de dozare programabile, poţi doza aproape orice cantitate de hrană, fără picurarea enervantă. Mai mult decât atât, braţul este ergonomic şi uşor. Datorită bateriei integrate, nu ai nevoie de o sursă de curent pentru a hrăni viţeii. Prin urmare, dacă sunt folosite cuşetele individuale pentru viţei, eşti complet liber să-ţi alegi orice locaţie pt. furajare şi poţi de asemenea să furajezi şi în alte locaţii.

pen management icon

Şase grafice de hrănire integrate

Fiecărui viţel îi este alocat un grafic de hrănire cu valori de alăptare şi înţărcare, similar automatelor de alăptare. Sunt disponibile 6 grafice programabile individual. Acest lucru înseamnă că viţeii vor primi tot timpul cantitatea corespunzătoare vârstei lor, chiar dacă sunt ţinuţi în cuşete individuale sau de grup cu hrănire la găleată

statistics icon

Management inteligent cuşete

Funcţia Smart ID funcţionează atât pentru cuşete individuale cât şi pentru cuşete de grup. În cazul grupurilor de viţei este afişat numărul de viţei din grup şi dacă sunt hrăniţi cu găleţi individuale sau cu troacă comună cu tetine “teat bar”. În acest caz, de asemenea, grupurile de viţei pot fi înţărcaţi încet şi treptat corespunzător graficului de hrănire alocat.

Transport ușor

dot8

Șasiu robust pe 4 roți

Fixat pe patru roți, cu un centru de greutate jos, MilkTaxi-ul este extrem de stabil și robust. Chiar dacă e manevrat cu viteză sau pe teren accidentat și umplut la maxim, nu se răstoarnă. Cu roți frontale de 40cm și cu o gardă mare la sol, neuniformitățile terenului sau obstacolele mici nu mai sunt o problemă. Ca alternativă, varianta de 260l este disponibilă și ca trailer pe două roți. Opțional MilkTaxi-ul poate fi dotat cu roți fără cameră, cu o umplutură specială moale din poliuretan.

thumb MTX 8

Asistență EL-AN

La toate modelele, propulsia electrică îți permite să te deplasezi înainte sau înapoi cu două viteze selectabile. Acest lucru nu doar că transformă furajarea vițeilor intr-o joacă, dar îți solicită și spatele mai puțin.

dot3 1

Întuneric afară ? Nicio problemă!

Poți vedea tot timpul pe unde mergi datorită farului LED integrat – ceea ce înseamnă că poți alăpta chiar și vițeii aflați în adăposturile mai îndepărtate sau mai slab iluminate.

buckets icon 1

Transport găleți și bidoane colostru

O caracteristică specială practică este cadrul rabatabil, pe care poți transporta două bidoane de lapte, dar se pot transporta si alte lucruri la fel de ușor, cum ar fi hrană, unelte sau materiale. Bidonul de colostru de 8 litri este de asemenea foarte practic. Când este introdus în bidonul mai mare umplut cu apă caldă, laptele sau colostrul rămâne la temperatura optimă până când e hrănit vițeilor.

Pasteurizare

dot10 1

Dozare ușoară

n procesul de pasteurizare sunt distruși 99,5% dintre patogenii dăunători pe durata a 35 minute la o temperatura de 63°C. Ca o alternativă la acest program, MilkTaxi-ul oferă de asemenea două tratamente termice la 60°C pt. 60 sau 70 minute. Toți timpii de pornire sunt programabili. Prin urmare, laptele este deja pasteurizat când ajungi în grajd pentru masa de dimineață.

cooling icon

Program de răcire automată

Sistemul de răcire cu apă este o componentă standard a MilkTaxi-ului cu pasteurizator. Aceasta permite laptelui să fie păstrat proaspăt până ce e hrănit sau pasteurizat. Programul de răcire automată este în special la îndemână când se folosește un robot de muls, detectează nivelul și temperatura în timpul procesului de umplere automată.

wwh icon

Încalzirea cu apă caldă

Dacă dorești sa reduci consumurile energetice și ai la dispoziție suficientă apă caldă, atunci un sistem opțional de încălzire cu apă caldă reduce consumul de energie, salvând astfel costurile cu energia folosită pe durata încălzirii laptelui.

Lucru ușor și confortabil​

dot12 1

Curățare ușoară

Deoarece capacul vasului poate fi deschis complet, tancurile sunt foarte ușor de curățat. Programul de curățare semi-automată asigură igiena optimă. Rezidurile, de exemplu în pompă și furtun, pot fi golite complet. O curățare suplimentară cu peria îmbunătățește rezultatele și MilkTaxi-ul poate fi folosit din nou in doar câteva minute.

calitate inalta

Calitate superioară

Trebuie să te ocupi de atâtea lucruri zilnic, tehnologia trebuie doar să functioneze! Prin urmare, toate componentele sunt fabricate la cea mai înaltă calitate, astfel asigurăm o fiabilitate mare. Tancul de INOX de înaltă calitate este ușor de curățat și are o durată lungă de viață. Pompele și motoarele sunt protejate și întregul model conceput fără cabluri sau coliere inutile garantează o întreținere ușoară și prin urmare o operare lungă, fară probleme.

sonda administrare medicamente

Administrare medicație la vaci

O funcție de administrare medicație “drenching” este disponibilă opțional. În MilkTaxi, soluția este agitată și adusă la temperatura corectă și apoi pompată ușor în rumenul animalelor. În locul luptei cu o pompă manuală, MilkTaxi-ul îți permite să te concentrezi mai mult pe animal.

Dotări și opțiuni

Dotări standard

 • MilkTaxi in versiunea de 100, 150 si 260 litri cu şasiu stabil, manevrabil pe 4 roţi, roţi faţă cu diametrul de 40cm
 • Control electronic cu senzor de nivel, termometru şi funcţie de statistică
 • Agitator puternic montat pe fundul aparatului cu porniri regulate pe durata încălzirii
 • Versiunea de 260l, disponibila şi în varianta trailer
 • Vasul de lapte confecţionat din INOX lucios, uşor de curăţat
 • Robinet scurgere 1,25’’ pt. scurgere rapidă
 • Far LED
 • Program de curăţare semi-automat

Configurează-ți ONLINE MilkTaxi-ul!

Dotări opționale

Funcția de Pasteurizare

 • Pomparea, agitarea şi încălzirea în standard
 • Până la 6 timpi de start programabili
 • Răcire cu apă, integrată
 • trei programe selectabile: 65°C / 35 minute,   60°C / 60 minute, 60°C / 70 minute

încălzire cu apă caldă pentru pasteurizare

 • Manta schimbător de căldură pe exteriorul tancului
 • Temperatură apă caldă monitorizată de senzor
 • 6 timpi programabili pentru încălzire

SmartMix

 • Detectarea exactă a nivelului de umplere, măsurarea debitului și timp de sfârșit programabil
 • Calculator de amestec pentru concentrația optimă a înlocuitorului de lapte
 • Îmbunătățirea calculată a laptelui integral după conținutul de substanță uscată (ex: cu refractometru digital)

SmartID

 • Identificare radio a cușetelor de viței
 • Sistem de numerotare cu transpondere RFID
 • 6 Grafice de furajare programabile

CalfGuide - sistem de management

 • Listă viței, status MilkTaxi, jurnale de lucru, alerte și multe altele!

Glove Box - cutie depozitare detașabilă

 • Cutie detașabilă pentru depozitarea diferitelor materiale si consumabile
 • Se montează pe mânerul de pe MilTaxi.
 • Volum 6l, Max. 5kg, prevăzută cu mâner și capac.

Materiale cu certificare Food Safe

 • Dacă Milk Taxi-ul se foloseste pentru transportul laptelui in scopul procesarii.
 • Certificare Food Safe

Flush Master - sistem de spalare

 • Sistem de spalare internă cu bilă de sprayere
 • Se poate folosi pentru spălarea atat a MilkTaxi-ului cât și a
  găleților de alăptare.

Cadru INOX rabatabil pt. găleţi (2 x 30 litri)

 • Pentru transport colostru, apă potabilă, lapte, materiale, etc.

Funcţia de Pompare

 • Până la 9 cantităţi dozare programabile
 • Pompa INOX pe baterie
 • Braț dozare cu mâner ergonomic
 • Baterie si încărcător fără întreținere
 • Control electronic al cantității

Rezistenţă electrică

 • Încălzire eficientă pe toată suprafaţa de jos
 • Încălzire uşoară a laptelui pt. a preveni arderea
 • Putere de încălzire în funcţie de model (3-6 kW)
 • 6 timpi programabili pentru încălzire
 • Telecomandă radio pe braţul de dozare
 • distanţă de la MilkTaxi până la 10m (cu furtun opţional mai lung)
 • posibilitatea selectării cantităţii de dozare de la braţul de dozare

Sistem autonom de propulsie EL-AN

 • Propulsie ajustabilă cu două viteze pe sens
 • Baterie 24V și încărcător fără întreținere
 • Braț dozare cu mâner ergonomic
 • Baterie si încărcător fără întreținere

Roți anti-puncție

 • 4 roți anti-puncție
 • Umplutură de poliuretan moale sți durabil

Sondă administrare medicaţie pentru vaci

 • Sondă administrare de 1,5m cu cuplă nazală rapidă și reductor de debit

Container colostru cu capac

 • Container INOX de 8l pt. colostru (prevăzut a fi folosit cu găleţile de plastic de 30l)

Specificații tehnice

tehnic
dminesiuni

Galerie de imagini

Videoclipuri

Scroll Up